Visie/ missie

Christelijke identiteit
Onze school heeft een open christelijke identiteit, waar iedereen welkom is die onze christelijke identiteit respecteert. Onze school onderscheidt zich als een christelijke school door een aantal specifieke activiteiten; zoals:

Startdienst
We starten het schooljaar met een gezamenlijke startdienst van de drie PCPOW-basisscholen in ‘s-Gravenzande. Deze startdienst vindt plaats op zondagmiddag 28 augustus 2016 om 16.30 uur in de Noorderkerk.

Kind op maandag
Voor ons godsdienstonderwijs gebruiken wij de methode ‘Kind op maandag’. Deze methode werkt thematisch en plaatst een Bijbels thema in een bredere context.

Christelijke feestdagen
Met Kerst en Pasen hebben we een viering met alle groepen van de school, die door een werkgroep wordt voorbereid. Deze vieringen krijgen altijd een creatieve invulling waarbij het Bijbelverhaal en gezamenlijk vieren centraal staat. De leerlingen leren liederen die bij de viering passen.

Samenwerking PKN kerken (Protestantse Kerk in Nederland)
Eén keer per jaar hebben we een speciale schoolkerkdienst. Bij de voorbereiding zijn we als school nauw betrokken.