Kenmerken

De Wegwijzer ligt in de rustige wijk ” Het Oudeland” in ‘s-Gravenzande ingesloten door bestaande wijken zoals de “Nieuwe Vaart” en de “Edelstenenbuurt” . Ook ligt de school op loopafstand van de nieuwbouwwijk “Oostzijde” en op loopafstand van het centrum.

Wegwijzer-s-Gravenzande-19-1024x682

De Wegwijzer is een kleinschalige school, waar kinderen en ouders  zich zeker thuis zullen voelen.

De gymlessen worden verzorgd door een vakleerkracht en groepsleerkrachten. Deze lessen worden gegeven in de Westlandhal en de gymzaal aan de Oudelandstraat welke op loopafstand zijn.

Het is belangrijk dat de leerlingen veilig naar school kunnen. Om een veilige oversteek te garanderen staan er dagelijks om 8.15 uur verkeersbrigadiers (ouders) op de Koningin Julianaweg en de Oudelandstraat. Leerlingen uit groep 8 ondersteunen hierbij. Wij zijn blij dat er ook dit jaar weer veel vrijwillige ouders zijn, die zich hiervoor willen inzetten.

Met elkaar houden we de veiligheid in het gebouw goed in de gaten. Onder schooltijd sluiten we de deuren van de ingangen van het schoolplein. U kunt dan gebruik maken van de hoofdingang aan de Meidoornstraat.

We hebben een ontruimingsplan. Een aantal keer per jaar oefenen we dit calamiteitenplan onder leiding van de BHV-ers.

Wegwijzer-s-Gravenzande-4-1024x682